szechenyi2020.jpg

Kedvezményezett neve:

JANKÓ Faipari és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt címe:

Technológiafejlesztés a Jankó Faipari Kft-nél

Szerződött támogatás összege:

51 611 692 Ft

A támogatás mértéke (%-ban):

70 %

Projekt befejezési dátuma:

2021.05.31.

Projekt azonosító száma:

GINOP-1.2.8-20-2020-03270

 

A fejlesztés keretében egy darab OptiCut S 90 Speed optimalizáló darabolófűrész, és egy darab Cefla iFLOW locsoló berendezés beszerzése valósult meg. A beszerzett eszközökkel egy olyan komplex gyártósor jött létre, mely határidőre képes legyártani a megrendeléseket az elvárt minőségben.

A projekt hatására sikerült biztosítani a vállalkozás versenyképességének növelését, és külföldi piacokon való jelenlétének erősítését, mely a vállalkozás hosszú távú rentábilis működését biztosítja.

 

palyazat-image-2021-1.jpg

 

palyazat-image-2021-2.jpg

 

janko-szechenyi-2021.jpg


Kedvezményezett neve:

Jankó Faipari Kft.

Projekt címe:

Technológiai korszerűsítés a Jankó Faipari Kft-nél

Szerződött támogatás összege:

18 915 666 Ft

A támogatás mértéke (%-ban):

50 %

Projekt befejezési dátuma:

2019.02.28

Projekt azonosító száma:

GINOP-2.1.8-17-2018-03419

 

A fejlesztés keretében egy darab Raimann FlexiRip hasító körfűrész, és egy darab Dimter OptiCut S50 Jubilee daraboló körfűrész beszerzése valósult meg.

A projekt keretében beszerzett körfűrész és hasítógép a vállalkozás számára technológiai újdonságot jelent, hiszen korábban a nemesfa anyagok és felületek megmunkálására nem rendelkezett megfelelő eszközökkel, így magas volt az élőmunka igénye és a selejtszázalék aránya, továbbá hosszú a gyártási idő, és magasak az egy termékre jutó fajlagos költségek. A vállalkozás tervei szerint az új termékkel megcélzott piacon folyamatosan növeli árbevételét az elkövetkező években, melynek eredményeként a teljes éves árbevételen belüli aránya is hangsúlyossá válik. Az új gépekkel a fent leírt problémák jórész megoldódnak, mely a termék árát versenyképes szintre emeli, így a volumen növekedésével a kitűzött árbevétel növekmény teljesíthető.  Az adaptív innovációs beruházás lehetőséget teremt a vállalkozás számára a gazdaságosabb működésre, a profit emelésére, mely hosszú távra biztosítja a kft. rentábilis működését.

janko-szechenyi-img-1.jpg

Raimann FlexiRip

 

janko-szechenyi-img-2.jpg

Dimter OptiCut S50 Jubilee

 

janko-szechenyi2020.jpg


Kedvezményezett neve:

Jankó Faipari és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt címe:

Weinig Conturex CNC profilozó központ beszerzése a Jankó Kft.-nél

Projekt száma:

EKOP-2.3.8-2012-2012-0001

Szerződött támogatás összege:

100 000 000 Ft

A támogatás mértéke (%-ban):

44,59 %

 

A projekt bemutatása:

A mai kor, és piaci igények a nyílászárókat gyártó vállalkozások számára nagyon magas követelményeket állítanak fel - lehető leggyorsabb munkavégzés; gyors, időveszteség nélküli profilváltás; magas minőség; szállítási határidő pontos megállapítása.

Ezeknek az elvárásoknak a kft. a Weinig Conturex 125 Vario profilozó központtal történő, alkatrészben való gyártás és megmunkálás során teljes mértékben meg tud felelni. A központ mindenben kapcsolódik, és kompatibilis az évek során nagy gonddal kialakított és bejáratott irányítási rendszerhez, tehát gond nélkül beilleszthető a gyártási folyamatokba, viszont a minőség, pontosság és kapacitás nagy mértékben növelhető vele.

Előnyei:

Akár 15 különböző profilú termék megmunkálásához szükséges szerszámot képes raktárjában tárolni, és úgy tud ezek közt a profilok között váltani, hogy nincs szerszámcsere,    beállítási idő, próbadarab készítése. Ezzel a nagyon fontos tulajdonságával nagyban segíti az új piacok szerzésének lehetőségét, mivel rugalmas, gyors és biztonságos munkavégzést biztosít.

A megmunkáló központtal lehetőség nyílik az anyagleszorítás, illetve az anyag gépen való mozgatására egy olyan munkaasztalon, mely az áthaladási sebességet és a leszorítást is maximálisan garantálja. Ezáltal az esetleges mikro rezonancia teljesen kizárt, mely a felületi minőséget nagyban javítja.

Megmunkálás közben - míg az alkatrész áthalad a gépben - teljesen kész méretre profiloz párhuzamosan a sorozatosan belépő megmunkálási egységek munkájával, így időveszteség és az alkatrészek többszöri "megfogása" nélkül elkészülhetnek az esetleges légbevezető marások, illetve a nyitásérzékelők és tokrögzítők helyének kimarása.

Ezzel a központtal már a gyártásba adáskor pontosan lehet a gyártási határidőt meghatározni, hiszen a manuális munka és ezzel az esetleges időveszteség teljesen ki van zárva, így a profilozás utáni kalkulált idők hozzáadásával, nagyon pontos és biztonságosan vállalható gyártási határidő alakítható ki.

A projekt befejezési dátuma: 2016.04.07
Projekt  Azonosító Száma: GINOP-1.2.1-14-2014-00387

Link: palyazat.gov.hu

szechenyi2020tamogatas.jpg